RAZOR® HD 12X50

1,268.00  MOC s DPH

 

Vortex RAZOR® HD 12X50 – Binokulárny ďalekohľad veľmi kvalitne spracovaný vodotesný, argónom plnený ďalekohľad so strechovými hranolmi. Ďalekohľad má veľmi kvalitnú optiku a vynikajúcu svetelnosť pri veľkom zväčšení. Je vhodný pre poľovníctvo, ornitológiu aj bežné pozorovanie prírody a okolia, keď je potrebné rozlíšiť detaily aj v horších svetelných podmienkach,  napr. za súmraku. Je možné ho používať aj v zlom počasí napr. v daždi a mraze.

VIP VORTEX DOŽIVOTNÁ ZÁRUKA: Výrobca, Vortex Optics v USA, bezplatne opraví alebo vymení Váš produkt Vortex® v prípade, že sa poškodí alebo pokazí. Ak nebude možné Váš produkt opraviť, nahradí ho produktom v bezchybnom prevádzkovom stave v rovnakom alebo lepšom fyzickom prevedení.

TROMF PIAROVÁ – Výhradný distribútor zn. Vortex Optics USA

Viac informácií o dostupnosti (ak je produkt na objednávku)

 

Katalógové číslo: RZB-2104 Kategórie: ,

Popis

Vortex RAZOR® HD 12X50 – Binokulárny ďalekohľad veľmi kvalitne spracovaný vodotesný, argónom plnený ďalekohľad so strechovými hranolmi, zväčšením 12x, priemerom objektívu 50mm a zorným poľom 95m/1000m. Ďalekohľad má veľmi kvalitnú optiku a vynikajúcu svetelnosť pri veľkom zväčšení. Je vhodný pre poľovníctvo, ornitológiu aj bežné pozorovanie prírody a okolia, keď je potrebné rozlíšiť detaily aj v horších svetelných podmienkach,  napr. za súmraku. Je možné ho používať aj v zlom počasí napr. v daždi a mraze. Týmto ďalekohľadom je možné pozorovať aj veľmi blízke objekty. Najkratšia zaostriteľná vzdialenosť je 3 m.

  • Optická sústava obsahuje viac členné okuláre a objektívy z kvalitného optického skla s nízkou disperziou a veľkou priepustnosťou svetla.
  • Strechové hranoly sú vyrobené z optického skla BaK 4, sú pokryté špeciálnou reflexnou vrstvou pre zvýšenie svetelnosti. Hranoly majú fázové vrstvy, ktoré zvyšujú kontrast a ostrosť obrazu a zlepšujú pozorovací komfort (pri dlhšom pozorovaní nie sú oči unavené).
  • Všetky optické členy sú pokryté antireflexnými vrstvami Vortex – XR+ FMC (Fully Multi Coating). Tieto vrstvy zlepšujú schopnosť prenosu svetla a tým badateľne zvyšujú skutočnú svetelnosť ďalekohľadu.
  • Vonkajšie plochy šošoviek objektívov a okulárov sú pokryté vodu odpudzujúcou vrstvou ArmorTek, ktorá zabraňuje vytváraniu škvŕn od vody, hmyzu alebo živíc. Vďaka tejto špeciálnej vrstve ArmorTek nevyžaduje optika časté čistenie a tým sa predlžuje životnosť ďalekohľadu.
  • Telo ďalekohľadu je pogumované a vďaka ergonomickým prvkom sa výborne drží aj keď je ďalekohľad mokrý alebo namrznutý. Očnice sú otočné vysúvacie s medzistupňami. Majú pogumovaný povrch a netlačia na očné jamky. Pokiaľ nosíte okuliare, je možné nechať očnice zasunuté a pozorovať s nasadenými okuliarmi. Ostrenie je vnútorné a ovláda sa centrálnou skrutkou. Je veľmi presné a citlivé. Na ostriacom mechanizme je integrovaná tzv. dioptrická korekcia, pomocou ktorej je možné zaostrenie upraviť presne podľa očí pozorovateľa.
  • Ďalekohľad je vodotesný a plnený argónom proti zahmlievaniu zvnútra. Argón oveľa lepšie chráni vnútorné časti ďalekohľadu pred nežiaducim rosením ako dusík. Predlžuje tak celkovú životnosť ďalekohľadu.
  • Ďalekohľad je tiež možné upevniť na statív pomocou statívového adaptéra (voliteľné príslušenstvo).

Technické údaje:

Typ ďalekohľadu binokulár
Zväčšenie 12x
Priemer objektívu 50 mm
Hranolová sústava strechové hranoly
Zorné pole (v 1000 m) 95 m
Zorný uhol ďalekohľadu 5.4°
Priemer výstupnej pupily 4.2 mm
Relatívna svetelnosť 17.36
Index stmievania 24.49
Očný reliéf 15.5 mm
Min. zaostrenie 3 m
Rozpätie okulárov 57 – 74 mm
Rozmery 173 x 130 mm
Hmotnosť 814 g

 

OBSAH BALENIA:
  • Krytky okulárov Rainguard
  • Krytky objektívov
  • Pohodlný popruh na krk
  • Puzdro na ďalekohľad GlassPak
  • Binokulárny postroj GlassPak

Schéma častí v PDF

Produktový manuál v PDF